למה אני נגד השימוש במדבקות, תליונים וצמידי קסם נגד קרינה

אותי זה  מרגיז
אחד הדברים שמרגיזים אותי בנושא הקרינה הוא השוק שהתפתח של מדבקות, תליונים וצמידי קסם שמתימרים להוריד את הסיכון, את ההשפעה או את הקרינה בשימוש במכשירים פולטי קרינה.
המוצרים הללו מבטיחים הורדה, שיפור, איזון, צמצום הסיכון וכל מיני מילות קסם כאלה ואחרות בנוגע לקרינה.
ברוב המוצרים הללו לא ניתן בכלל למדוד אלקטרונית שינוי בדפוס הקרינה, הקרינה נשארת אותו הדבר בדיוק.
חלקם מתהדרים בטכנולוגיות "קוונטים", או ב"הרמוניזציה", או בכל מיני דברים שאי אפשר למדוד ואי אפשר להסביר (לפחות אני לא מסוגל להבין).
חלק מהמשווקים אפילו מצרפים מידע מדעי כדי להוכיח את יעילות הפעולה וכמובן עדויות של משתמשים מרוצים ומחייכים שאחרי שקנו את המוצרים עולמם הפך טוב יותר, בריאותם טובה יותר והם שמחים ומאושרים. 
במקרה הטוב, גם אם כל מה שמוצרים הללו מתימרים לעשות אכן נעשה, הם מטפלים רק בחלק קטן מן השפעות הקרינה, אם בכלל.

בדיקה של המוצרים הללו
אני כאיש אלקטרוניקה רוצה לראות שינוי של דפוס הקרינה על מד הקרינה, ברוב המוצרים הללו לא רואים שינוי. אם כן רואים שינוי הוא חלקי מאוד.
טלפון סלולרי למשל פולט מגוון של סוגי קרינה במגוון תדרים. הפליטה המשמעותית ביותר לדעתי היא קרינת רדיו בתדרים שבין 800MHZ ל6GHZ. הפליטה היא בהתאם ליכולות וטכנולוגיות המכשיר והיא משתנה על ציר התדר והזמן בין מכשיר למכשיר ובהתאם לצורת ההפעלה שלו.  פחות משמעותית לדעתי (ונעלמת לחלוטין בהרחקה של כמה ס"מ מהראש) זו קרינה בתדרים נמוכים ותדרי ביניים. קרינה היא בעצם שדה חשמלי ומגנטי בתדרים שונים ונוצרת מעצם פעולת הסלולרי כמכשיר חשמלי-אלקטרוני וגם כפועל יוצא של השידור החזק ממנו.
כאמור עד היום לא ראיתי שינוי מספיק משמעותי בקרינת הרדיו. לא ראיתי שינוי בתדרי הביניים. יש מוצרים שמשנים באופן חלקי מאוד את הקרינה בתדרים המאוד מאוד נמוכים, מתחת ל40Hz אבל השינוי הוא קטן וזו כאמור לעניות דעתי לא הקרינה הכי משפיעה של הסלולרי.

חוויה כרגיש לקרינה
אני כרגיש לקרינה רוצה להרגיש שינוי , שיפור או הקלה בתסמינים כאשר אני משתמש בציוד הקסם. עד היום התנסתי בחלק קטן מאוד מהמוצרים הללו ובחלק עוד יותר קטן מהם הרגשתי שיפור קטן מאוד וזמני. השיפור היה קטן עשרות מונים משיפור שחשתי לאחר צמצום חשיפה והעלות של המוצרים הללו הייתה גבוהה פי כמה מעלותו של מד קרינה שסייע לי בתהליך צמצום החשיפה (גילוי נאות - אני מוכר מדי קרינה ביתיים).
לכן לא רק שהמוצרים הללו לא באמת עוזרים, אלא אף מרחיקים את המשתמש מפתרון אמיתי ונכון. מרחיקים אותו מהבנת הגורם לכאבים שלו, הגורם לבעיות הבריאותיות ומחריקים אותו מצמצום חשיפה ושיפור המצב בפועל.

עמידה בתקנים לא רלוונטים
במהלך השנים ראיתי עוד ועוד מוצרי מדבקה שעומדים בתקנים לא רלוונטים. למשל תקן של מכשיר רפואי רמה 1, אני מקווה שאני מדייק בשם הזה. או עמידה בתקן של CE. ממליץ לבדוק מה בדיוק התקן הזה אומר. מה המבחינים ומה נדרש מהמוצר כדי לעמוד בתקן. גם סכין מנתחים עומד בתקן של מכשיר רפואי, אבל זה לא אומר כלום לגבי היכולת שלו לצמצם קרינה מהסלולרי. גם המחשב שלי עומד לפחות באחד מתקני ה CE של האיחוד האירופאי, אבל זה לא אומר שהוא מנחית קרינה. אני חושש שהשימוש בתקנים שלא רלוונטים למוצרי מדבקה וקסם להורדת הקרינה מסלולריים נועד כדי ליצור את הרושם שמדבקת קסם או הציוד נבדק ונמצא כמוריד את הקרינה. אם כך הדבר מדובר לדעתי בגניבת דעת.

מה המוצרים הללו כן עושים?
מה שבטוח הוא שהמוצרים הללו הם "מוצרי מצפון". הם מאפשרים למשתמש להשקיט קצת את מצפונו בנוגע לנזק שהוא גורם לעצמו ולסביבה בשימוש בציוד פולט קרינה. משהו בסגנון של "שמתי מדבקה = אני מוגן". המשתמש למעשה מאמין שהמוצר מגן עליו וברוב המיקרים לא יעשה שום פעולה אחרת כדי לצמצם את הסיכון. זאת כאשר פעולות אמיתיות לצמצום הסיכון, כגון צמצום חשיפה או הפעלה נכונה יותר של ציוד אלחוטי, הן בחינם!
לפעמים המשתמש חש הקלה קצרה וזמנית בעקבות השימוש, אפשרי שזה אפקט פלסיבו שיחזיק מעמד כמה ימים (בדרך כלל נעלם תוך 15 יום) אפשרי שזה משהו אמיתי, אבל בכל מקרה זה מאוד מאוד חלקי.
לכן, אל תחפשו קיצורי דרך, צמצמו שימוש בציוד אלחוטי וסלולרי, וצמצמו חשיפה לקרינה בלתי מייננת עוד היום.
אם בכל מקרה אתם רוצים לנסות, אז תנסו אבל תהיו חשדנים מאוד ותנסו למדוד את השיפור לאורך זמן , אם בכלל קיים. כמו כן על תוציאו אלפי שקלים על מוצרים כאלה לפני שאתם בטוחים שהם אכן עוזרים לכם.
מידע נוסף באתרי:
התמודדות עם רגישות לקרינה - http://www.norad4u.co.il/ehs-h/a-leter-to-all-ehs-h

5 תגובות:

  1. אני חותמת על כל מילה. זה ציוד לאנשים שלא רגישים לקרינה, ורק רוצים להרגיע את עצמם. "עכשיו הקרינה לא יכולה להזיק לי". לרגישים לקרינה, זה שום דבר. שטויות במיץ

    השבמחק
    תשובות
    1. מה כן יכול לעזור?

      מחק
    2. צמצום חשיפה!
      התקנה ושימוש בציוד חוטי-קוי בבית.
      הפניית שיחות מהנייד לטלפון הקווי-חוטי.
      חיבור הסלולרי למחשב או לרשת בצורה חוטית-קווית.
      התקנת רשת ביתית חוטית.
      שימוש בסלולרי כשאין ברירה אחרת תוך כדי הרחקתו מהגוף.
      הפעלת הסלולרי בצורה מודעת, כיבוי כל החיבורים האלחוטיים כאשר אין צורך.
      רכישת מד קרינה ביתי והמשך תהליך צמצום החשיפה
      ראו מדריך ראשוני - http://www.norad4u.co.il/guidesh/step-by-step-emf-reduction-h

      מחק
  2. אתה כל כך צודק, עמיר.
    אם אי אפשר (ואי אפשר) לבדוק בעזרת מדי קרינה. הדרך היחידה היא להכניס את האדם לMRI ולראות מה קורה במוח עם הדברים האלה או אחרים ובלעדיהם. (אם אר אי פונקציונלי, כמובן) וכך גם אולי בדיקות דם עם ובלי המכשור ואולי גם מצלמה כזו שבולעים ונשארת בגוף הרבה שעות - פעם אחת בלי כל דבר הזה ופעם שניה עם דבר כזה...

    השבמחק